INOVA-MLADI

Dobrodošli na stranicu izložbe za mlade inovatore, INOVA-MLADI. U nastavku možete pročitati više informacija o samoj izložbi, preuzeti pozivno pismo i prijavni obrazac ovogodišnje izložbe, te pogledati veliki dio inovacija koje su bile izlagane na izložbi u 2022.g. Nakon 2022.g. radovi se ponovno prezentiraju samo fizičkim sudjelovanjem, a online dio izložbe je ostavljen kao primjer radova koji se izlažu na izložbi. Pregledavati možete po kategorijama ili odaberite jednu od inovacija iz nasumičnih prijedloga da bi otvorili njihovu prezentacijsku stranicu.

Za sve ostale upite kontaktirajte nas putem "Kontakt" obrasca na stranici!


INOVA-MLADI 2024. - 24. IZLOŽBA INOVACIJA UČENIKA ZAGREBAČKIH OSNOVNIH, SREDNJIH ŠKOLA I STUDENATA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

10. svibnja 2024.

Mjesto održavanja:
Sveučilište u Zagrebu Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ulica Grada Gospića 1a, 10000 Zagreb

(Zgrada TEKSTILPROMET d.o.o.)

Domaćin izložbe:
FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE

PREUZMITE

>>>>> POZIVNO PISMO 2024 <<<<<

>>>>> PRIJAVNI OBRAZAC 2024 <<<<<

ŠTO JE IZLOŽBA INOVA-MLADI?

Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.

CILJEVI IZLOŽBE

  • Okupiti sve učenike zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama,  udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti. Očekujemo inovacije u tehničkim predmetima, ali i novosti iz svih ostalih programa.
  • okupiti mentore s inovacijama vezanim uz nastavni proces ili nastavni program;
  • izložiti inovacije mladih Zagrepčana i gostiju iz RH i inozemstva javnosti: mediji redovito objavljuju  niz priloga o izložbama INOVA MLADI;
  • izabrati i nagraditi najbolje za međunarodne promocije hrvatskih inovacija; mlade koji će nastavljati zlatni niz hrvatskih inovatora na izložbama diljem svijeta.

KATEGORIJE I PREZENTACIJA RADOVA

Pri ispunjavanju prijavnog obrasca odabirete samo jednu kategoriju od ponuđenih 4 /„osnovne škole“, „srednje škole“, „maturalni radovi“, „fakulteti/visoke škole“.  Prezentacija se vrši pred ocjenjivačkim sudom koji na temelju razgovora s autorom/ima i ocjene funkcionalnosti i inovativnosti vrednuje rad. Radovi iz područja software-a se prijavljuju u jednu od navedenih kategorija.

BOGAT I ATRAKTIVAN PROGRAM NAGRAĐIVANJA

Svi sudionici Izložbe dobivaju priznanja, a najbolji brojne nagrade:

  • zlatne, srebrne i brončane medalje
  • sudjelovanja na velikim međunarodnim izložbama inovacija
  • sudjelovanje najboljih na 48. hrvatskom salonu inovacija INOVA-BUDI UZOR u Zagrebu i 16. nacionalnoj izložbi inovacija mladih u PGŽ

Najbolji od najboljih, pobjednik INOVE biti će proglašen
MLADIM ZAGREBAČKIM INOVATOROM GODINE
i dobiti niz nagrada iznenađenja....

NOVOSTI NA 24. izložbi INOVI-MLADI- NOVI TERMIN I NOVA LOKACIJA

Inova-mladi nastavlja s tradicijom održavanja na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB), mjestu najvećih uspjeha, koje svi želimo i veselimo se!

Uz neusporedivu podršku FSB-a, ovogodišnje izdanje biti će na trenutnoj, zamjenskoj lokaciji, u Tekstilprometu, Ulica Grada Gospića 1A.

Novi termin, petak umjesto subote izabrali smo zajedno s ciljem značajno veće posjete. Na ovoj lokaciji djeluje 4 fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (uz FSB, tu su Arhitektura, Građevina i Geodezija), pa očekujemo posjetu velikog broja studenata.

Imate li problem, izvijestite nas da ga zajedno riješimo.

SLAVIMO STVARALAŠTVO MLADIH NA FSB-u ZAJEDNO!

U prilogu je prijava izlaganja. Vaše prijave očekujemo do 26. travnja 2024.

Očekujemo Vas 10. svibnja 2024.

Preuzmite prijavni obrazac za izložbu INOVA-MLADI 2024

 

>>>> PRIJAVNI OBRAZAC <<<<<

 

ROK ZA PRIJAVU: 26. travnja 2024.

INOVA-MLADI 2023., izložba inovacija zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata s međunarodnim sudjelovanjem,  Zagreb, Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu, 06. svibanj 2023.

Najveća izložba inovacija mladih u RH i okružju koja redovito od 2001.godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.

23. izdanje izložbe inovacija učenika zagrebačih osnovnih, srednjih škola i studenata s međunarodnim sudjelovanjem i ove godine je potvrdila status najveće hrvatske izložbe inovacije mladih.

INOVA MLADI U BROJKAMA:

BROJ IZLOŽAKA: 250

BROJ SUDIONIKA: 350

BROJ OSNOVNIH ŠKOLA: 26

BROJ SREDNJIH ŠKOLA: 20

BROJ FAKULTETA: 2

Sve je to još jedna potvrda vrijednosti INOVE-MLADI, izložbe koju mladi zagrebački inovatori i naši gosti, žele, trebaju i vole!

Izložbu je otvorio Dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof.dr.sc. Zdenko Tonković.

Moramo naglasiti da su na ovogodišnjoj 23.  izložbi izloženi izuzetno zanimljivi i atraktivni radovi koje je  ocjenjivački sud INOVE-MLADI 2023, nagradio s ukupno 403 nagrada:

-  zlatne, srebrne i brončane medalje, posebne nagrade

- putovanja i sudjelovanja na velikim međunarodnim izložbama inovacija

- sudjelovanje najboljih na 47. hrvatskom salonu inovacija INOVA-BUDI UZOR u Zagrebu  i 15. nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Omišlju

Naglasci:

-nastavak tradicije izložbe

-velik broj zagrebačkih škola, udruga, fakulteta  što dokazuje uspjeh projekta koji već 23 godine doprinosi razvitku inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu

-veliko zadovoljstvo izlagača

Savez inovatora Zagreba

Tajnik

Neven Marković,dipl.prav.GALERIJA INOVA-MLADI


>>>>> UĐITE U GALERIJU <<<<<