INOVA-MLADI

Dobrodošli na stranicu online dijela izložbe za mlade inovatore, INOVA-MLADI. U nastavku možete pročitati više informacija o samoj izložbi te pogledati inovacije koje se izlažu na izložbi u 2022.g. Pregledavati možete po kategorijama ili odaberite jednu od inovacija iz nasumičnih prijedloga da bi otvorili njihovu prezentacijsku stranicu. Molimo za strpljenje zbog rekordno velikog broja prijavljenih inovacija, autore čiji rad još nije objavljen i ne mogu se pronaći u kategorijama, to ne utječe na njihovo sudjelovanje na izložbi, a prezentacijska stranica će im biti dodana uskoro.

Za sve ostale upite kontaktirajte na putem "Kontakt" obrasca na stranici!


INOVA-MLADI 2022. - 22. IZLOŽBA INOVACIJA UČENIKA ZAGREBAČKIH OSNOVNIH, SREDNJIH ŠKOLA I STUDENATA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

7. svibnja 2022.

NARODNO SVEUČILIŠTE DUBRAVA-Kulturni centar, Zagreb, Dubrava 51a

 

VIŠE O IZLOŽBI IZ POZIVNOG PISMA - "PREUMITE POZIVNO PISMO 2022"

 

ŠTO JE IZLOŽBA INOVA-MLADI?

Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.

 

CILJEVI IZLOŽBE

  • Okupiti sve učenike zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama,  udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti. Očekujemo inovacije u tehničkim predmetima, ali i novosti iz svih ostalih programa.
  • okupiti mentore s inovacijama vezanim uz nastavni proces ili nastavni program;
  • izložiti inovacije mladih Zagrepčana javnosti: mediji redovito objavljuju  niz priloga o izložbama INOVA MLADI;
  • izabrati i nagraditi najbolje za međunarodne promocije hrvatskih inovacija; mlade koji će nastavljati zlatni niz hrvatskih inovatora na izložbama diljem svijeta.

PREUZMITE PRIJAVNI OBRAZAC

 

Rok za dostavu prijavnog obrasca je 28.04.2021.

 

Molimo Vas da prijavne obrasce ne pretvarate u pdf dokument, već ih pošaljite u word formatu kao što ste ih preuzeli s poveznice!

PREUZMITE RASPORED DOGAĐANJA INOVA-MLADI 2022

Raspored može biti podložan manjim izmjenama i dopunama, prije i za vrijeme trajanja izložbe.

INOVA-MLADI je tradicionalna izložba inovacija učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola i studenata s gostima iz svih dijelova RH i inozemstva. U tijeku 21 godine održavanja, INOVA-MLADI je postala najveća izložba mladih inovatora u ovom dijelu Europe.

29. svibnja 2021., tri tjedna nakon izvorno planiranog datuma (uslijed epidemiološke situacije) u Narodnom sveučilištu Dubrava - Kulturnom Centru, pripremili smo 21. izdanje izložbe INOVA-MLADI. 

Nakon teške školske godine 2020/21 s bitno smanjenim mogućnostima žive nastave i s time povezanim prigodama za praktičnu nastavu 21. izdanje INOVE-MLADI dostiglo je senzacionalnu razinu!  

250 izložaka, dostignuća 307 učenika i studenata i njihovih 94 mentora iz 26 osnovnih škola, 19 srednjih i 2 fakulteta; brojke su koje dostižu razinu druge najveće izložbe u 21 godišnjoj praksi održavanja Izložbe!

Sve je to još jedna potvrda vrijednosti INOVE-MLADI, izložbe koju mladi zagrebački inovatori i naši gosti, žele, trebaju i vole!

Količina izloženih inovacija donijela je i respektabilnu kvalitetu. Ocjenjivački sud je izabrao pobjednika, inovaciju koja je već /riječ je o 18-godišnjaku/ tržišno primijenjena. Zbog sjajnih radova, organizatori naručuju nove, neplanirane nagrade….

Svečana dodjela odličja održana je  08. lipnja.

Brojnim nagradama, organizatori su nastojali primjereno zahvaliti mladim inovatorima na iznimno uspješnom stvaralačkom radu u proteklom razdoblju i pružiti novi poticaj za daljnji napredak.

Oduševljenje sudionika izložbe je, osobito zbog „žive“ izvedbe izložbe i dodjele odličja bilo nezapamćeno!

POGLEDAJTE POSEBNE NAGRADE klikom na poveznicu u nastavku >>>> POSEBNE NAGRADE <<<<GALERIJA INOVA-MLADI