INOVA 2021, 45. hrvatski salon inovacija

Dobrodošli na internet stranicu izložbe INOVA. U nastavku možete pročitati više o samoj izložbi, te pogledati inovacije koje se izlažu na izložbi INOVA 2021. Otiđite direktno na kategorije ili odaberite jednu od inovacija iz nasumičnih prijedloga da bi otvorili njihovu prezentacijsku stranicu. U posljednjem dijelu stranice je lista članova Međunarodnog ocjenjivačkog suda koji će ocjenjivati inovacije. Kroz narednih nekoliko dana biti će objavljivane inovacije nakon pregleda, stoga ne brinite ako trenutno ne vidite svoju inovaciju.

Za sve ostale upite kontaktirajte nas putem "Kontakt" obrasca na stranici!


Preuzmite Pozivno pismo u pfd formatu klikom na poveznicu u nastavku - "Pozivno pismo INOVA 2021"

Prijavni obrazac preuzmite klikom na poveznicu u nastavku - "Prijavni obrazac INOVA 2021"

 

Prijavni obrazac možete poslati na e-mail adresu: info@savez-inovatora-zagreba.hr

Rok za prijavu je: 19. rujna 2021

 

Za sva ostala pitanja se možete javiti na gore navedenu e-mail adresu ili nam pošaljite nam upit putem "Kontakt Obrasca" na internet stranici.

Plan događanja u pdf formatu preuzmite klikom na poveznicu u nastavku - "Plan događanja INOVA 2021"

Preuzmite Plakat u pfd formatu klikom na poveznicu u nastavku - "Plakat pdf"

Preuzmite Plakat ispod teksta u pfd formatu, klikom na poveznicu u nastavku - "Plakat pdf"

Preuzmite Plakat ispod teksta u pfd formatu, klikom na poveznicu u nastavku - "Plakat pdf"

 

Preuzmite Plakat ispod teksta u pfd formatu, klikom na poveznicu u nastavku - "Plakat pdf"

 

POVIJEST HRVATSKOG SALONA INOVACIJA

 

Uz poštivanje vrijednosti velikih i slavnih svjetskih izložbi inovacija, treba istaknuti i glavna obilježja naše, hrvatske izložbe inovacije. Bez želje da se uspoređujemo s najvećima, ali uz spremnost za razvijanje domaće izložbe primjenom među-narodnih iskustava, Hrvatski savez inovatora nastavlja dugu, dragu i nama neizmjerno važnu tradiciju INOVE.

Sve je počelo 1971. godine, te tako trajno vrijedne i Hrvatskoj značajne godine. Tijekom listopada te prijelomne godine održana je u Tehničkom muzeju u Zagrebu prva hrvatska izložba izuma i tehničkih unapređenja u organizaciji Saveza izumitelja i autora tehničkih unapređenja Hrvatske.

Valja se prisjetiti, izložbu su pokrenuli entuzijasti dr. Milan Arko dipl. ing., dr. Milan Narančić,  Stjepan Škrinjar, ing. Stjepan Szabo, mr. Nina Plečaš dipl. ing. i Milan Ožić, uz svesrdnu pomoć Vladimira Galekovića, Žige Kaisera, prof. Ante Kalogjere dipl. ing., Zlate Kanižaj, Maje Landau-Nejašmić, Vilima Nendtwicha, Blanke Patafte, Mije Šimića, Vjekoslava Španjola i drugih.

Od tada do 2003. god. INOVA je u Zagrebu okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće inovacija. Možemo reći, sve poznato i uspješno, sve najbolje u hrvatskom inovatorstvu izloženo je i nagrađeno na INOVI. Istina, većina inovacija nije dočekala tržišnu primjenu, dio u malim serijama, dio neopravdano samo u Hrvatskoj, ali valja s ponosom reći: mnoge inovacije – izlošci INOVE su uspjele!

Godine 2003. INOVA otvara novu stranicu svojeg razvitka. Postaje hrvatskom izložbom u punoj mjeri i prisutnošću     diljem Lijepe Naše. Ponovno uspješno! Ogulinskim izdanjem INOVA dokazuje da je potrebna i željena i izvan Zagreba; izaziva golemo zanimanje Grada, Županije, građana Ogulina i okoline.

Nakon te prijelomnice INOVA se bienalno vraća, svake neparne godine u Zagreb, na Zagrebački Velesajam. U međuvremenu pamtimo sjajne izložbe u Samoboru 2004., u Rijeci 2006.g., u Čakovcu 2008.g., Osijeku 2010.g., 2014.g. i 2017.g., Šibeniku 2012.g., te Karlovcu 2015.g. U Osijeku 2010.g. INOVI se pridružuje izložba BUDI UZOR.

INOVA, naš nacionalni inovatorski ponos, nakon 2003. i pokroviteljstva Predsjednika Hrvatskog Sabora nosi još jedno vrijedno obilježje, potporu s državnog i lokalnog vrha. Time INOVA rješava još jedan dugotrajni i bolni problem hrvatskih inovatora, prepoznatljivost u domaćoj sredini.

Tako pokroviteljstvo preuzimaju u Samoboru 2004. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Zagrebačka županija, 2005., 2007., 2009., 2011., 2013., 2015., 2017., 2018., 2019. u Zagrebu Gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, 2006. u Rijeci Gradonačelnik Grada Rijeke, gospodin Vojko Obersnel, a 2008. u Čakovcu, čakovečko Gradsko Poglavarstvo. No, potvrda vrijednosti INOVE stiže i s najviše razine, pa je tako Predsjednik Republike Hrvatske, gospodin Stjepan Mesić pokrovitelj riječkog i čakovečkog izdanja hrvatskog salona inovacija! Niz se nastavlja i karlovačkom INOVOM. Iznimno smo ponosni što je Predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović prihvatila visoko pokroviteljstvo.

INOVA iz godine u godinu stječe i sve značajnije međunarodno obilježje, pa sada već redovito izlažu inozemni partneri SHI iz cijelog svijeta. Od 2011. godine INOVA-BUDI UZOR dobiva i svjetskog suorganizatora WIIPA /Svjetsku organizaciju inovatora i intelektualnog vlasništva/ a time i svjetski rašireno priznanje uz redovito sudjelovanje svih azijskih industrijskih divova.

INOVA 2018. i 2019.g. na Zagrebačkom velesajmu doživljava svoje povijesne vrhunce, a Zagreb u studenome postaje inovatorsko središte svijeta! Gotovo svi inventivno orijentirani hrvatski poduzetnici, veliki gospodarski sustavi /Zagrebački holding, INA-Industrija nafte/, startupovi, maldi inovatori i studenti izlažu svoja dostignuća u društvu najboljih inozemnih inovatora iz 30 država sa 4 kontinenta.

Takva izložba izaziva rekordnu posječenost /80000-100000/ i zamjetan interes medija. Ovakav vrhunac INOVE rezultat je dugogodišnje tradicije, svjetski vrijedne kvalitete hrvatskog inovatorstva, međunarodnog ugleda, sposobnosti organizatora i značajne potpore Grada Zagreba.

Vrhunsku razinu INOVE zaustavlja tragična 2020.g. sa svim strahotama koje pogađaju Zagreb i Hrvatsku. Ipak, organizatori se ne predaju i izvode vrlo uspješnu online verziju Posebnog izdanja izložbe uz sudjelovanje 420 inovacija iz RH i 20 država iz cijelog svijeta. Online izdanje nije moglo zamijeniti „pravu“ INOVU, ali je ostvarena iznimna online svjetska promidžba i nastavljena tradicija.

INOVA tako i danas svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada, ona je njegovo prepoznatljivo obilježje, glavni pokretač i najbolji simbol. Vjerujemo u godinama koje dolaze i dalje će biti ponosni simbol u Zagrebu, ali i u drugim hrvatskim gradovima.

 

Rezultati promocije INOVA 2020 Posebno Izdanje:

Youtube kanal: 99.600 pregleda

Portal INOVA Croatia: 18.310 sesija

Doseg na Facebooku: 541.000 osoba
KLIKOM NA LOGO ISPOD TEKSTA MOŽETE POGLEDATI LISTU NATJECATELJA BUDI UZOR 2021

KLIKOM NA LOGO ISPOD TEKSTA MOŽETE POGLEDATI GALERIJU IZLOŽBE INOVAMEĐUNARODNI OCJENJIVAČKI SUD


GHOLAMREZA KHAZAEILI


IRAN

CONSTANTIN UNGUREANU


RUMUNJSKA

DAMIR MARKUČIĆ


HRVATSKA

SABIRE ALKIN


SJEVERNA MAKEDONIJA

ZDRAVKA PELIĆ


HRVATSKA

AUGUSTIN SEMENESCU


RUMUNJSKA

BISERKA TKALČEC


HRVATSKA

LUY MITHONA


KAMBODŽA

NAJIA A. ALZANBAGI


SAUDIJSKA ARABIJA

ZLATKO PAVIČIĆ


HRVATSKA

NEVEN MARKOVIĆ


HRVATSKA

EDYTA WOŁCZYK


POLJSKA

MEHDI RAJABINIA


IRAN

TRINH TAT CUONG


VIJETNAM

MARIN KOVAČIĆ


HRVATSKA

MOONSUK CHANG


KANADA

EDDIE SHIH


TAJVAN

WIPARAT DE-ONG


TAJLAND

DAWN HOBBS


UJEDINJENO KRALJEVSTVO

ABDALBASIT ABDALLA


SUDAN

ANDREI VICTOR SANDU


RUMUNJSKA

SNJEŽANA FIRŠT ROGALE


HRVATSKA

ŽELJKO ŠITUM


HRVATSKA

DUBRAVKO ROGALE


HRVATSKA

LJILJANA PEDIŠIĆ


HRVATSKA